DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Raikkönen: Szenvedtünk a beállításokkal

A Ferrari F1-es világbajnoka szerint az új motor jól működik, de a tapadással eléggé szenvedtek az első két szabadedzés során - viszont alatta legalább nem állt meg az autó a gyakorlás során.

Kimi Raikkönen ugyan nagyjából fél másodperccel kapott ki csapattársától, Sebastian Vetteltől a pénteki második szabadedzésen, ennek ellenére ő tudott több információt összegyűjteni, hiszen a német pilóta alatt megállt a Ferrari. Raikkönen alatt hibátlanul működött az autó, bár saját bevallása szerint eléggé küszködtek a megfelelő tapadás elérésével.

Kimi_1



"Nem tapasztaltam hasonló gondot, mint ami Sebnél előfordult. Ez egy elég nehéz nap volt, nem sikerült úgy, ahogy akartuk. Szenvedtünk a gumimelegítéssel és azzal, hogy megértsük a beállításokat. Ezeket leszámítva többé-kevésbé rendben zajlottak a dolgok" - beszélt a pénteki napról Raikkönen. 

Természetesen itt is szóba került az, hogy az olasz istálló három zsetont elhasználva fejlesztett az erőforrásán, így mindkét autóban új motor dolgozik a hétvégén - a finn pilóta szerint viszont éppen ezért nem igazán lehet látni, hogy mennyire működnek jól a dolgok. "Ez egy új motor. Nehéz megmondani, hogy igazából milyen, ha két új és egyforma erőforrással szerelt autó van kint a pályán. Eddig jól működik és ha nem hinnénk, hogy beválik a fejlesztés, nem használnánk" - válaszolta az ezt firtató kérdésre Raikkönen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: