DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton Rosberg előnyéről: „Nagy ügy”

Az F1-es világbajnok nem akarja elbagatellizálni csapattársa 36 pontos előnyét, ugyanakkor emlékezetett rá, ledolgozott ő már majdnem ekkora különbséget rövid idő alatt.

Mióta csapattársak a Mercedesnél, Nico Rosberg sosem volt ekkor pontelőnyben Lewis Hamiltonhoz képest a világbajnokságban: a 2016-os szezon első három versenye után 36-tal több egységgel rendelkezik a háromszoros világbajnoknál, miután az eddigi összes nagydíjat megnyerte, míg Hamilton csupán kétszer állt dobogóra. A britnek esze ágában sincs kétségbe esni, ugyanakkor nem is tulajdonít kis jelentőséget a pontkülönbségnek.



„Nem veszem könnyen, és nem tekintek rá úgy, mintha nem lenne nagy ügy. Igenis nagy ügy, 36 pont, ami sok, hiszen valamivel több egy versenynél. Tudom, hogy sok munkát kell elvégeznem, nem gondolom úgy, hogy semmiség lenne. Nem tagadhatom, hogy nagy a szakadék” – kezdte Hamilton a motorsport.com-nak, aztán máris hozzátette:

„Ha viszont a másik oldalát nézzük, visszajöttem már rövidebb idő alatt 29 pont hátrányból. 18 verseny van még vissza, azt hiszem, az átlag 2 pontra jön ki versenyenként, tehát nem lehetetlen. Amíg nem lehetetlen, tovább fogok dolgozni rajta.”

Miután Ausztráliában és Bahreinben rossz rajt miatt veszített pozíciókat, úgy érzi, ez a probléma megoldódott: „Nem hiszem, hogy többet kell dolgoznom rajta. Az utolsó versenyen a teljes mezőnyből én rajtoltam legjobban, ami mutatja, hogy tettünk a gond kiküszöböléséért. Az utolsó két versenyemen csaknem egy másodperces teljesítményvesztéssel kellett vezetnem. Nem volt könnyű, most tiszta hétvégét remélek, tiszta rajttal. Onnan mennie kell. Kétszer indultam pole-ból, az utolsó versenyen pedig nem sikerült részt vennem az időmérőn” – utalt Hamilton arra, hogy a statisztika szerint ő nyújtotta eddig a legjobb teljesítményt kvalifikációkon. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: