DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Nehéz lesz a Ferrari előtt maradni

Hiába volt hat tizeddel gyorsabb a Ferrarinál az Orosz Nagydíj második szabadedzésén Lewis Hamilton, a brit mégis felettébb óvatosan beszél a Mercedes előnyéről, ami szerinte fokozatosan csökken.

Bár a Ferrari és a Mercedes is fejlesztett erőforrásán a zsetonok felhasználásával a hétvége előtt, a második edzést az élen záró Hamilton szerint az olaszok érték el a nagyobb előrelépést. A címvédő a pénteki felkészülésével mindenesetre elégedett, napját csupán egy komolyabb kicsúszás hátráltatta.

Dppi_00116004_054



„Konstruktív nappal kezdtük a hétvégét. A programunk nagy részét teljesítettük, leszámítva egy kis apróságot a legvégén, aminek az volt az oka, hogy az egyik gumiszettemet foltosra fékeztem. De nem történt semmi drámai” - ecsetelte a brit az edzés után.

„Erősnek tűnünk ezen a pályán, de keményen kell dolgoznunk, ha a Ferrarik előtt akarunk maradni. Nagyon úgy néz ki, hogy egy újabb lépéssel közelebb kerültek hozzánk ezen a hétvégén. Még utána kell néznünk néhány dolognak, hogy tökéletesítsük a beállításainkat az időmérőre.”

Nico Rosberg délután csak a harmadik helyen végzett Szocsiban, miután leggyorsabbnak szánt körében sárga zászlók hátráltatták Romain Grosjean kicsúszása miatt.

„Nehéz beletalálni a legjobb körbe ezen a pályán, hiszen a gumik csak egy szűk intervallumon belül működnek tökéletesen, ráadásul rengeteg ponton könnyű hibát véteni” - mutatott rá a német. „A második edzésen nem is sikerült egy igazi gyorskört futnom a szuperlágy gumikon, ezt leszámítva azonban jó napunk volt. Délelőtt egy körön, délután pedig hosszabb etapon is erősnek tűnt az autó, ami biztató a továbbiakra nézve.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: