DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

FP2: Élen a Mercedes, Vettel autója megállt

Újabb műszaki problémák hátráltatták a Ferrari munkáját, s több kipördülést is láthattunk a szocsi F1-es futam második edzésén – a Mercedes egyelőre nagyon erősnek tűnik Oroszországban (is).

Délután a második szabadedzéssel folytatódott az Orosz Nagydíj programja, melyen folytatódtak a Ferrarit a szezon eleje óta sújtó műszaki problémák: Sebastian Vettel autója a célegyenesben állt meg, így a virtuális biztonsági autót is be kellett vetni, de a sportbírók szerencsére gyorsan dolgoztak, így hamar folytatódhatott a gyakorlás. Az első rádióüzenet alapján az elektronikával van gond, ami megkönnyebbülést jelenthet a Ferrari szurkolói számára, hiszen a német által használt (idei harmadik) erőforrás feltehetőleg sértetlen maradt.

A leggyorsabb időt Lewis Hamilton futotta az edzésen, mögötte a Ferrarik és a másik Mercedes zártak – a jobb köridők rajtuk kívül a Williams, a Red Bull és a McLaren versenyzői nevéhez fűződtek. Persze a változó gumihasználat miatt nehéz ebből messzemenő következtetéseket levonni, de az biztosnak látszik egyelőre, hogy a Mercedes és a Ferrari ezúttal is a mezőny előtt jár. Többen húsz körnél is többet futottak egy szetten, közülük Palmer mindezt a szuperlágyon tette.

Az edzésen több kicsúszás is történt, de az autóját senki nem törte össze: előbb Pascal Wehrlein, majd Lewis Hamilton, végül pedig Romain Grosjean is megpördült – utóbbinak nagyon kellett igyekeznie, hogy eltűnjön az útból, az egyik Renault ugyanis veszélyes közelségbe került hozzá. A szabadedzés végül sárga zászlóval ért véget, miután Wehrlein Manor-Mercedese az utolsó pillanatban megadta magát. A kiscsapat autóját egyébként láthatóan a nagy végsebességre lőtték be, hiszen325 kilométer per órával Rio Haryantónál mérték a legnagyobb tempót az edzésen.

Az Orosz Nagydíj programja holnap magyar idő szerint 11 órától a 3. szabadedzéssel folytatódik, majd 14 órakor rendezik az időmérőt – az M4 Sport természetesen mindkét esemény élőben közvetíti.

Az edzés végeredménye:



live_rus_fp2_vege

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: