DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Haas csillaga máris leáldozott?

Sanghaj után egyelőre Szocsiban sem képes előhúzni csodatempóját a Haas. A csapatnál kissé értetlenül állnak a formahanyatlás előtt, hiszen semmi olyat nem csináltak, ami indokolttá tenné ezt.

Egyelőre nehéz eldönteni, hogy a szezon első két futamán Romain Grosjean által elért 6. és 5. hely volt-e a Haas „valós” ereje, vagy inkább az, amit Sanghajban mutattak a mezőny második felében végezve, és amely tendenciát a jelek szerint az Orosz Nagydíj hétvégéjén is folytatják.

Grosjean és Esteban Gutierrez csak a 16. és 17. helyen zárták a második edzést, 2,5 másodperccel elmaradva a Lewis Hamilton által felállított etalontól. A francia szerint már nyoma sincs annak a tündöklő formának, amit Melbourne-ben és Bahreinben képes volt kihozni az újonc Haas autójából, noha sejti, hogy mi lehet a probléma.

13087856_627923680704230_7450393037028634009_n



„Nagyon más érzést nyújt az autó, mint Kínában, és ma egy kicsit többet is vártam volna tőle. Úgy tűnik, néhány olyan probléma miatt küszködünk, amelyek Kínában kezdődtek. Ennek középpontjában pedig az áll, hogy nem tudjuk működésre fogni a gumikat. És ez az egyetlen nagy eltérés az első két versenyen látott állapotokhoz képest” - mutatott rá Grosjean.

„Remélhetőleg holnapra jobbra fordulnak a dolgok. A csapat keményen dolgozik annak érdekében, hogy rájöjjenek, mit tehetünk. A Kínai Nagydíj péntekje óta nem vagyok elégedett az autóval, és ma is ugyanez volt a helyzet. Ki kell derítenünk, mi siklott félre, és lehetőleg minél előbb javítani rajta.”

A csapatvezető, Günther Steiner is egyedül a gumikban látja a hanyatlás okát, hiszen semmi más nem indokolná, hogy az autó teljesítménye ennyire visszaessen.

„Szerintem minden a gumikból fakad. Az autón semmit nem változtattunk, szóval nem hiszem, hogy bármi strukturális probléma okozná a nehézségeket” - mondta. „Mindketten szenvedtek. Egyszer túlmelegedtek a hátsók, aztán pedig túl nagy volt a nyomás az elsőkben. Nem tudom, hogy más csapatok is szembesültek-e ugyanezzel a problémával, de lehet, hogy ez csak a mi tapasztalathiányunkat mutatja.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: