DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönen: Ezt beszélje meg Vettel és Kvjat

Kimi Raikkönen, a Ferrari versenyzője nem szeretne belefolyni Vettel és Kvjat vitájába, pedig ő volt a legnagyobb áldozat az F1-es Kínai Nagydíjon történt ütközésük során.

A Kínai Nagydíjon Sebastian Vettel és Danyiil Kvjat a rajtot követően összeütközött, ám végül Raikkönen itta meg a levét az incidensnek, ugyanis csapattársa végül őt lökte ki, így a finn versenye azzal telt, hogy felzárkózzon az élmezőnyre. A feleknek azóta sem sikerült megegyezniük, pedig Raikkönen már szeretne túllépni a történteken.

Raikkönen



 

A versenyen a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne is jelen volt – a kérdésre, mit mondott a pilótáknak a futamot követően, Raikkönen így válaszolt: „Nem láttam őt utána. Természetesen nem volt túl ideális számunkra a helyzet, de ez a versenyzés része. Megtörtént, nyilvánvalóan ára volt, de a szituációból a legtöbbet hoztuk ki, és nem történt katasztrófa. Szeretnénk elkerülni a baleseteket, különösen a csapattársunkkal, de ez megtörténhet néha – főleg az első kanyarban, amikor a mezőny még együtt van.”

 

Vettel továbbra is tartja magát ahhoz, hogy Kvjat túl agresszív volt a startnál – a finn pilótát megkérdezték, osztja-e csapattársa véleményét, azonban ő nem kíván állást foglalni. „Megnéztem a rajtot, de engem nem érint a dolog, ezért nincs is mit mondanom róla. Ezt nekik kell elintézniük. Sajnos én álltam a láncreakció végén, ezért én fizettem nagy árat érte. De ahogy elmondtam, sikerült relatíve jó versenyt teljesítenünk onnan. Semmiképp nem volt ideális helyzet, de természetesen örülök a pontoknak, hiszen sokkal rosszabbul is sikerülhetett volna.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: