DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Alonso nem hitte, hogy eddig tart a gyógyulás

Fernando Alonso már teljesen felépült, panaszmentesen éli hétköznapjait, és az edzéstervével is gond nélkül tudott haladni – a spanyol úgy érzi, végre túlléphet az F1-es szezonnyitón történt balesetén.

Alonso az Ausztrál Nagydíjon bukott nagyot, majd bordatörése miatt orvosai nem engedték autóba ülni – a spanyol pilóta Kínában már versenyezhetett, ám akkor még bizonyos mozdulatokra fájdalmat érzett. A McLaren versenyzője akkor a pályán lévő buckákon áthajtva érzett fájdalmat, valamint az autóból történő kiszálláskor kellett óvatos mozdulatokat tennie. Mára azonban már úgy tűnik, Alonso teljesen felépült.

 Alonso



„Tökéletesen rendben vagyok” – nyilatkozta a spanyol. „Minden jól ment az edzéseim során. Az elmúlt két hétben, a Kínai Nagydíj után még 4-5 napig furcsa érzés volt, de az elmúlt 10 nap már tökéletesen alakult. Egy kicsit tovább tartott, mint hittem, 42-43 nap telt el Melbourne óta, mire teljesen rendbe jött, de ez valószínűleg normális.”

Miután felépült, Alonso minden energiájával azon dolgozhat, hogy a McLarent pontszerző helyre repítse – a 34 éves pilóta szerint az autó az időmérőn egyelőre sokkal jobb, mint a versenyeken, ezért ezen javítaniuk kell. „Futamról futamra egyre erősebbek vagyunk. Az időmérőn jobb a teljesítményünk, és ezt nem tudjuk kamatoztatni versenytávon. Meg kell vizsgálnunk, és javítanunk kell a versenytempón is, hogy mindkét napon jól szerepeljünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: