DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas a Mercedeshez igazolna az F1-ben

A Williams finn F1-es pilótája szerint mindenki a leggyorsabb autóban akar ülni és csak rajta múlik, hogy kap-e ülést a világbajnok istállónál - ezt azonban ki is kell érdemelni.

Valtteri Bottas 2013 óta versenyez a Williams istállónál és a tavalyi szezonban már felröppent a hír, hogy a Ferrarihoz igazolhat - honfitársával, Kimi Raikkönnennel küzdött meg a pályán és a pletykák szerint az olasz istálló egyik üléséért is. A maranellóiak végül maradtak korábbi világbajnokuk mellett, Bottas pedig továbbra is a Williams-Mercedest vezeti.

Bottas



A finn pilótát viszont továbbra is sokan látnák az egyik topcsapatban, ő pedig természetesen szintén szívesen versenyezne komolyabb célokért is - akár a Mercedesnél. "Persze, ki ne szeretné a világbajnok autót vezetni" - nyilatkozta Bottas. "Jelenleg a Mercedes még a Ferrarinál is gyorsabb. Azt bizonyítanom kell, hogy megérdemlem az első helyet a csapatban és bár idén ezt eddig nem tudtam megmutatni, nem aggódom. A szezon még több hónapon át tart és van idő arra, hogy megmutassam, mit tudok".

Bottas szerint ingyen senki nem kap maga alá világbajnok autót, azért keményen meg kell küzdeni és ki kell érdemleni. "A paddock legjobb autóját ki kell érdemelned. Senki máson nem múlik az, hogy odakerülsz, vagy sem, csak rajtad. Márpedig ha tiéd a legjobb autó, akkor a világbajnoki címért küzdhetsz és természetesen az én célom is az, hogy ilyen autóban ülhessek" - magyarázta a finn pilóta.

Bottas eddig idén csak hét pontot gyűjtött, míg csapattársa, Felipe Massa 22 egységnél jár három futamot követően.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: