DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Boullier Alonsónak ad igazat Button helyett

Noha a várt pontszerzés elmaradt, a wokingiak versenyigazgatója úgy véli, a Kínai Nagydíj szolgált nekik némi pozitívummal, és legalább azt is megtudták, hol kel a legnagyobbat fejlődniük.

Fernando Alonso a 12., Jenson Button pedig a 13. helyen zárta a Kínai Nagydíjat, holott úgy tűnt, a stratégiai kavarodásokból akár még jól is kijöhetnek majd. A brit pilóta úgy vélekedett, hogy taktikai melléfogás miatt nem tudtak a top10-be kerülni, míg Fernando Alonso szerint az MP4-31-es tempója egyszerűen nem volt elég a pontszerzéshez a futam során, amit főnöke is megerősített.



„Nem voltunk ma eléggé gyorsak ahhoz, hogy pontokat szerezzünk, főleg a kiesők hiánya miatt” - nyilatkozott a futam után Eric Boullier. „Ezzel együtt Fernando és Jenson is kihozott mindent a stratégiájából, és nagyon közel végeztek egymáshoz az 56 kemény kör után. Ez aláhúzta, hogy Fernando kiaknázta a két kiállás tartogatta lehetőségeket, míg Jensonnak nem igazán volt ínyére elfogadni, hogy csak ennyi telt ki az agresszívabb, három kiállásos taktikából.”

„Amellett, hogy nagyobb sebességre van szükségünk az egyenesekben, az erőforrások megbízhatóan működtek a verseny és az időmérő során, ahogyan az azt megelőző szabadedzéseken is. Hondás kollégáinkat dicséret illeti ezért. Ezzel együtt ígéretesnek tűnnek a soron következő motorfejlesztések is, és magabiztosak vagyunk, hogy a teljesítményünk még inkább javulni fog majd” - mondta a francia.

„Ami a csapatot illeti, hibátlanul dolgoztunk egész hétvégén, a szerelőgárda pedig a szokásos higgadtsággal működött. Végül, de nem utolsósorban érdemes megjegyeznünk azt is, hogy amikor Jenson autójára felraktuk szuperlágy abroncsokat, valósággal szárnyalni kezdett. A 46. körben megfutotta a verseny addigi leggyorsabb körét, melyet csak ketten tudtak utána felülmúlni” - tette hozzá Boullier.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: