DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Massa is aggódik a Sauberért

Három évig volt a csapat tagja, így természetesen őt is megérintették a hinwiliek anyagi gondjai - a brazil szerint a Sauber azért került ebbe a helyzetbe, mert az F1-ben hibásan működnek a dolgok.

Miután 2002-ben debütált a Sauber színeiben, Felipe Massa 2003-at a Ferrarinál töltötte tesztpilótaként, de a következő két szezonra ismét visszatért Hinwilbe - a brazil pilóta csapattal eltöltött évei alapozták meg későbbi F1-es karrierjét, így természetes, hogy a Sauber örökre beleírta magát a szívébe.



Noha az eddig is köztudott volt, hogy a svájci istálló anyagi gondokkal küzd, a Bahreini Nagydíj után mindenkit meglepett, amikor olyan hírek érkeztek a csapat háza tájáról, hogy akár Kínában sem indulhatnak el. A legfrissebb hírek szerint két verseny erejéig biztosított a Sauber jövője, de hogy utána mi fog történni, azt egyelőre még senki sem tudja.

Legkevésbé Felipe Massa, aki szomorúan figyeli volt csapata vergődését. „Senki sem szereti, ha ez történik, senki sem szeret ilyet hallani a Sauberről, ahogyan a Lotusról sem szerettünk tavaly” - idézte a brazilt az Autosport. „Más sportágakban, például a kosárlabdában, a legtöbb csapat tele van pénzzel. Ha a baseball vagy az amerikai foci jut eszünkbe, a legtöbb csapatnak arra is van pénze, hogy az ellenfelektől vásároljon játékosokat.”

„A Forma-1-ben nem ez a helyzet, a sportágnak nagyon sokat kell még fejlődnie ezen a téren. Nagyszerű lenne, ha a csapatok remekül állnának anyagilag, és kicsi lenne közöttük a különbség. Ebben az esetben mindig más autó nyerne a szoros mezőny miatt, de az előrelépéshez változtatni kellene a szabályokon - az F1-ben azonban sosem könnyű módosítani rajtuk” - tette hozzá Massa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: