DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Ecclestone: Hamilton eddig segített minket

Bernie Ecclestone nem elégedett maradéktalanul az F1-es időmérővel kapcsolatos döntés miatt és úgy látja, hogy az emberek elfelejtették, hogy mi is volt a cél az újítással.

Tegnap végre megszületett a sokak által várt döntés: a pilóták és a csapatok nyomásának az FIA és Bernie Ecclestone végül engedett, így a következő futamtól kezdve ismét a tavalyi, megszokott és jól működő rendszer szerint zajlik majd az időmérő. Eredetileg csak módosítani szerették volna a 2016-ra bevezetett formulát, ám a csapatokat sem ez, sem a később belengetett kétkörös megoldás nem érdekelte, így nem volt más út.

Erről az este folyamán hivatalos közlemény is érkezett, amelyben megemlítették, hogy 2017-ben a teljes hétvégi menetrend változhat - közel sincs tehát még vége a "meccsnek" ezzel kapcsolatban. Ugyanakkor úgy fest, hogy Bernie Ecclestone nincs maradéktalanul megelégedve a helyzettel és úgy fogalmazott, hogy nem véletlenül akartak csavarni egyet az időmérőn.

Hamilton_2



"Úgy tűnik, hogy az emberek elfelejtették, hogy mit is akarunk csinálni. Valamennyire össze akarjuk keverni a rajtrácsot azért, mert amit eddig láttunk, az nem szolgáltatott túl sok izgalmat" nyilatkozta az F1 vezére az Autosportnak. "Lewis eddig segített minket a szezon során, mert rosszul rajtolt mindkétszer, így át kellett jutnia a mezőnyön és úgy látszik, hogy a Ferrari is megtalálta a helyét, úgyhogy lehet, hogy a dolgok változnak" - folytatta Ecclestone.

"Ha csak nem veszünk rá mindenkit, hogy odafigyeljen egy új formátumra, nem fogunk megoldást találni, ez ilyen egyszerű" - szúrt oda még egyet.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: