DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 13. hétfő
F1

Rosberg azt hitte, ő szerezte meg a pole-t

A rendszer nyújtotta lehetőségekhez képest igazi tűzijátékot hozott Lewis Hamilton és Nico Rosberg pole-ért folytatott küzdelme a Bahreini Nagydíj szombatján, a brit azonban tart a vasárnapi rajttól.

A hétvége során Nico Rosberg végig gyorsabbnak tűnt csapattársánál, minden edzésen jobb eredményt ért el nála, ám a Q3 legvégén mégis 77 ezreddel alulmaradt. A németet meglepte a végeredmény, de mégsem sajnálja különösebben az első rajtkocka elvesztését.

„Lewis egyszerűen csak remek kört rakott össze a végén” - mondta a német. „Az enyém is jónak érződött, olyannyira, hogy tényleg azt hittem, a pole-ban vagyok vele. Végül azonban nem ez történt. Ám szerintem ez azon pályák egyike, ahol a pole a legkevésbé számít, hiszen rengeteg dolog történhet a versenyen. Könnyen lehet, hogy holnap zűrzavaros napunk lesz, ami számos lehetőséget tartogat.”

448_10153440237407411_6712037274022053785_n



Hamilton az első Q3-as körében még hibázott is, hiszen az utolsó kanyarban elhagyta a pályát, így akkor csak negyedik helyen állt a rangsorban. Végül azonban 1:29,493-as idejével megfutotta a bahreini pálya történetének leggyorsabb körét.

„A hétvége kezdete nem volt valami sima számomra a tempó tekintetében. Nehezemre esett jól összerakni a köröket, de szerencsére éppen az időmérő utolsó menete volt az, ami végre tökéletesen összeállt számomra. Az autó azonban remek volt, és elképesztő belegondolni, hogy már gyorsabb a tempó, mint a V10-es korszakban volt. Ez mutatja, hogy mekkorát fejlődött a technológia az elmúlt évek során” - hangsúlyozta.

A britnek még van egy komoly aggodalma, ugyanis nem lehet benne biztos, hogy nem fog ismét előbukkanni az a probléma, ami miatt Melbourne-ben öt pozíciót veszített a rajtnál.

„A rajt biztosan fontos lesz, hiszen itt még hosszabb is az út az 1-es kanyarig, mint az előző versenyhelyszínen volt. A startunkon próbáltunk javítani, de még csak két hetünk volt rá, szóval erősen kétlem, hogy jelentős előrelépést értünk volna el ezen a téren. Remélhetőleg azért annál jobb lesz, mint a legutóbb volt” - bizakodott az 51. rajtelsőségét szerző Hamilton. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: