DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Alonso: Az utolsó másodpercig próbálkoztam

A spanyol versenyző mellkasi CT-felvételei miatt nem állhat rajthoz a Bahreini Nagydíjon – elmondása szerint a végsőkig igyekezett, hogy ott lehessen a hétvégi versenyen.

Alig több mint egy év leforgása alatt Fernando Alonso másodszor nem állhat rajthoz Formula-1-es versenyen orvosi okok miatt: a tavalyi Ausztrál Nagydíj után az idei bahreini hétvégére nem kapott orvosi engedélyt. Az FIA hivatalos közleménye szerint a spanyol mellkasi CT-felvételeit nem fogadták el.

„A vizsgálatot követően, amely ma reggel a bahreini pálya orvosi központjában zajlott, az a döntés született, hogy a McLaren Honda F1-es csapat versenyzőjének, Fernando Alonsónak nem szabadna részt venni a Bahreini Nagydíjon. Két mellkasi CT-felvételt hasonlítottak össze, és biztonsági megfontolásból arra jutottak, a jelek nem változtak olyan mértékben, hogy versenyezzen. Egy ismételt felvételt kell készíteni a Kínai Nagydíj előtt, az eredményeket pedig figyelembe veszik, mielőtt engedélyezik az ott versenyzést” – áll az FIA közleményében.



Fernando Alonso hivatalos nyilatkozatot nem tett, Instragram-profilján azonban leírta, mennyire küzdött azért, hogy az Ausztrál Nagydíjon elszenvedett balesete után ott lehessen a szezon második fordulóján:

„Az utolsó percig próbálkoztam a versenyzéssel Bahreinben az ausztrál baleset után. Érthető módon nehéz napjaim voltak egy olyan nagy becsapódást követően, de az utolsó másodpercig megpróbáltam versenyezni, hogy segíthessem a csapatom, miután hihetetlen munkát végeztek a héten. Megértem az FIA orvosainak álláspontját, és most megpróbálom segíteni a csapattársam, hogy a legtöbbet hozhassa ki a hétvégéből” – fogalmazott Alonso, akit a McLaren tartalékversenyzője, a GP2-es bajnok Stoffel Vandoorne vált.

Alonso ezekben a percekben részt vesz a nagydíj hivatalos sajtótájékoztatóján, ahol elmondta, néhány bordatörést szenvedett el az ausztrál baleset következtében, és „nem 100 %-osan biztos”, hogy versenyezni tud Kínában. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: