DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kvjat szerint Bahreinben is előreléphetnek

A Red Bull orosz F1-es pilótája szerint fejlődtek és akár Bahreinben is versenyképesek lehetnek. Azt is elmondta, hogy miért szereti az éjszakai futamot és azt is, hogy hol lehet szerinte majd izgalom.

Talán Danyiil Kvjat számára indult a legrosszabbul a 2016-os F1-es idény, hiszen a Red Bull fiatal orosz pilótája már a felvezető körben problémákkal küzdött és megállt alatta az RB12-es. Kvjat azonban úgy látja, Bahreinben már támadhatnak.

"Az autó egyszerűen leállt, szerintem nem akart versenyezni aznap. Bahreinben viszont visszatérünk és tesszük a dolgunk. Tavaly nagyon nehéz volt elfogadni, hogy nem rajtolhatok el, de idén már erősebb vagyok, úgyhogy rendben leszek. Ezek a dolgok megtörténnek, de ez az élet, ez a versenyzés" - nyilatkozta az orosz pilóta.

Kvjat_2



"Számomra rendben van ez a pálya, tavaly ugyan voltak kisebb gondjaink, de a versenyen már nem volt probléma. Korábban a Toro Rossóval is elfogadható versenyt futottam itt. Van benne egy hosszú egyenes, ami a gyenge pontunk volt tavaly, de idénre találtunk valamit és fejlődtünk, úgyhogy akár versenyképesekké is válhatunk ezen a helyszínen. Ha mindkét autónk pontokat tudna szerezni, az nagyszerű lenne" - tekintett előre a következő futamra Kvjat.

A Red Bull összességében jobbnak tűnt Ausztráliában annál, mint amit várni lehetett, Ricciardo előkelő helyen is zárta a futamot. Az istálló ezúttal is a Toro Rossóval, valamint a Williamsszel lehet harcban, igaz, egyik ellenfelük Ferrari-, a másik pedig Mercedes-motort használ. 

"Szeretem a bahreini időjárást és a pálya is jó. Elsőre egyszerű, modern pályának tűnik, de valójában nagy kihívás igazán erős kört autózni rajta. Szeretem azt is, hogy éjszakai, ez szenvedélyessé teszi és az éjszakai futamok mindig olyanok, mintha az űrbe mennél" - tette hozzá Kvjat. "Jó előzési pont van az egyes kanyarban, de a kettes, a négyes és néha a nyolcas kanyarban is lehetnek izgalmak" - elemezte a pályát az orosz.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: