DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Rosberg elnézést kér Hamiltontól

A Mercedes két riválisa, Nico Rosberg és Lewis Hamilton rögtön incidenssel kezdte a 2016-os F1-es szezont, mivel a rajtot követően kisebb koccanás történt közöttük.

A start után Sebastian Vettel befurakodott a két Mercedes közé, majd Rosberget és Hamiltont is megelőzte, így a harmadik helyről rajtolva az első helyig verekedte fel magát. Ezt követően a Mercedes német pilótája kissé kiszorította csapattársát – a kezdeti csatákban Hamilton és Rosberg autója összeért, azonban komolyan egyikőjük autója sem sérült meg.

 Rosberg



„Csak akkor tudatosult bennem, hogy mi történt, amikor Lewis megemlítette. Meg kell néznem. Ha kiszorítottam őt, akkor elnézést kérek, nem ez volt a szándékom” – nyilatkozta Rosberg a futamot követő sajtótájékoztatón.

Hamilton elfogadta Rosberg magyarázatát, és úgy gondolja, csapattársa nem tudott volna másképp cselekedni. „Elég eseménydús volt, de nem sérült meg az autóm – habár sokat veszítettem a lendületből. Én voltam kívül, Nico kiszorított, így a fűre kerültem. Ezután vissza kellett verekednem magam, ami kemény munka volt, de élveztem. Nagyon izgalmas volt. Remek érzés, amikor el tudsz húzni az élen, de nem mindig ízlésed szerint alakulnak a dolgok.”

A futam hátralévő részében Hamiltonnak sikerült felzárkóznia, majd végül mindkét Mercedes maga mögé utasította a Ferrarival versenyző Sebastian Vettelt, így – habár sokáig úgy tűnt, a német legyőzheti a világbajnok istálló pilótáit – végül meg kellett elégednie a harmadik hellyel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: