DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Haas: Grosjean mutasson érettséget!

Az F1-es mezőnyhöz idén csatlakozó amerikai istálló főnöke szerint mind Grosjean, mind Gutierrez tökéletesen illeszkedik a csapatukba, de főként a franciától várja, hogy segítsen elérni céljaikat.

A Formula-1-ben hivatalosan néhány nap múlva bemutatkozó Haas csapat Romain Grosjeant szerződtette elsőként a két versenyzője közül: a több dobogós helyezést is szerző francia az azóta Renault-vá alakult Lotust hagyta el az újonc amerikai gárda kedvéért. Gene Haas szerint tökéletes választás volt a néhány éve még a felelőtlen baleseteiről elhíresült pilóta, ám azt is elárulta, hogy mit várnak tőle:

Grosjean_Barcelona-teszt_DPPI



„Rengeteg jó pilóta van a mezőnyben, ez megnehezítette a döntésünket” – nyilatkozta a Motorsport.com szaklapnak. „De mindenképp tapasztalt F1-es versenyzőt szerettünk volna, és Grosjean megfelelt ennek. Ha megnézzük a többi élcsapatot is, az ő versenyzőik is elég érettek. Vannak helyek újonc pilóták számára is, de nem egy kezdő alakulatnál.”

„Úgy vélem, Grosjean és Gutierrez is tökéletesen illeszkedik ebbe a képbe” – folytatta Haas. „Nyilvánvaló, hogy egy világbajnok nem fog csatlakozni egy újonnan induló istállóhoz, ezt soha nem is gondoltuk, hogy megtörténhetne. Ugyanakkor egyikük sem nyert még futamot, azaz éhesek a sikerre. Itt a lehetőség számukra, hogy bizonyítsák, képesek versenyt nyerni.”

A csapatvezető elmondta, hogy szeretnék, ha a francia versenyző vezetési stílusával alkalmazkodna az istálló célkitűzéseihez: „Azt várjuk Grosjeantól, hogy mutasson némi érettséget a vezetésében, mivel a célunk az, hogy pontokat szerezzünk: nem azért vagyunk itt, hogy vb-címet nyerjünk vagy ilyesmi. Úgy vélem, ez kissé eltérő stratégia ahhoz képest, amit a „nagyfiúk” követnek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: