DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

„Jobban kezeljük a rivalizálást Nicóval”

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton szerint idén is kemény küzdelem várható közte és mercedeses csapattársa, Nico Rosberg között. A brit reméli, ezúttal nem mérgesedik el közöttük a viszony.

Lewis Hamilton és Nico Rosberg fiatalkoruk óta ismerik egymást, s egészen addig kifejezetten jó viszonyt ápolták egymással, amíg 2014-ben a Mercedes fölényének köszönhetően a Formula-1-es világbajnoki cím nem lett a tét kettejük párharcában. A két pilóta között a pályán és azon kívül is voltak feszültségek – elég csak a két évvel ezelőtti belgiumi ütközésükre vagy a tavalyi austini rajtra és sapkadobálós incidensre gondolnunk –, az eredményesség tekintetében azonban meglehetősen egyoldalú volt eddig a rivalizálásuk, hiszen mindkét évben a brit zsebelte be az összetettbeli elsőséget. A regnáló világbajnok szerint Rosberg 2016-ban is komoly kihívója lesz, s reményei szerint ezúttal már nem mérgesedik el kettejük kapcsolata:

Hamilton_Rosberg_USA_DPPI



„Úgy vélem, Nico továbbra is erős lesz. Vannak alkalmak, amikor rendkívül jól megy, máskor meg én vagyok erősebb. Nem hiszem, hogy ebben változás lenne” – nyilatkozta Hamilton a német RTL televízió kameráinak. „Az első futam előtt nem tudom megmondani, mi lesz a helyzet kettőnk között: szoros versenyre számítok. Kemény küzdelem lesz, mint mindig, de ahogy idősebbek és érettebbek leszünk, remélem, jobban is tudjuk kezelni ezt.”

Rosberg 2015-ben három futamgyőzelemmel zárta a szezont, ám erre már csak azt követően került sor, hogy Hamilton bebiztosította harmadik vb-címét. Előtte egyértelműen a brit dominált, aminek a Mercedest irányító Niki Lauda tudja is az okát:

„A személyiségéből adódóan egyszerűen jobban harap. Nem hagy egy centi helyet sem, és teljes kockázatvállalással vezet” – fogalmazott az osztrákok korábbi háromszoros világbajnoka, aki tanáccsal is ellátta német versenyzőjét a tavalyi USA Nagydíj startjánál történtek után: „Rosberg odajött hozzám és azt mondta: „Amit Lewis csinált, az szabálytalan”. De erre azt mondtam: „Miért voltam megint kívül? Maradj belül, és akkor majd fordítva fog történni minden!”.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: