DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Ricciardo érzi Verstappenék nyomását

Jó esély van rá, hogy az idei év végén történik néhány helycsere a Red Bull és a Toro Rosso pilótafelállásában, ám Daniel Ricciardo már kellően szilárdnak érzi a helyét az F1-ben ahhoz, hogy ne aggódjon.

Miután a Red Bullnak immár egy évtizede két csapata is van a Formula-1-ben, azok között az átjárás mindig is kézenfekvő lehetőségnek számított a pilóták között - még ha eddig csupán háromuknak adódott is meg, hogy a nevelőcsapattól az anyaistállóba igazoljanak. A Red Bull pilótái számára mindenesetre állandó nyomást jelent, hogy két pilóta nem titkoltan folyamatosan az ő helyükre pályázik. Az idei szezon végén pedig Max Verstappen és Carlos Sainz is már kétévnyi tapasztalattal rendelkeznek majd a Toro Rossónál, aminél többet egyikük sem szeretne eltölteni a „másodvonalban”.

Ha egyiküket előléptetnék, az azzal járna, hogy Ricciardo és Danyiil Kvjat közül valakinek távoznia kellene a Red Bulltól, de az ausztrál nem tekinti extra tehernek, hogy az előnyösebb elbírálás érdekében idén mindenképp muszáj lenne legyőznie csapattársát.

Dppi_00216011_183



„Bizonyos szempontból minden szezonunk ugyanerről szól” - nyilatkozta Ricciardo az f1.com kérdésére. „De igen, nekem ez már a harmadik évem a Red Bullnál, Danyiilnek pedig a második, és tudjuk, hogy a Toro Rosso juniorpilótái mindig a Red Bullhoz való feljutásért küzdenek. Elvégre Danyiil és én is ugyanezt az utat jártuk be, szóval tisztában vagyunk a koncepcióval. De ez valójában a többi csapatnál így hasonlóan működik, hiszen mindig jön valaki, aki a régiek helyére pályázik!”

„Minden az előttünk álló szezonon múlik. Hiszen ne feledjük a mondást: mindig csak annyira vagy jó, mint a legutóbbi versenyed. Ha Danyiil és én hasonlóan teljesítünk, valamint Max és Carlos is kiegyenlített formát mutat, akkor biztosan nehéz lesz a döntés. Ám ha például én dominálni fog Danyiil felett, Max pedig Carlos felett, akkor azt mondanám, hogy várható lesz valamilyen változás.”

Az ausztrál már futamgyőztesnek is mondhatja magát, köszönhetően a 2014-ben elért három elsőségének. Elmondása szerint pedig több szempontból is előnyére szolgál a sportban, hogy megjárta már a dobogó tetejét.

„Mindenképpen a segítségemre van: egyrészt sokat számít, hogy ezáltal a magabiztosságom is nagyobb, másrészt pedig így több tiszteletet kapok a csapatomtól és más versenyzőktől is. Azt hiszem, a győzelmek ahhoz is hozzájárultak, hogy kicsit jobban megszilárdítsam a helyem a sportban. De hozzá kell tenni, hogy ha rossz autónk lesz, akkor a győzelmek nem sokat érnek a papíron” - mutatott rá Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: