DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Todt: Ecclestone ne kritizáljon!

Jean Todt, az FIA elnöke arra kéri Bernie Ecclestone-t, ne kritizálja a Formula-1-et, hanem álljon ki a sport értékei mellett, és ezzel együtt próbálja meg népszerűsíteni.

Ecclestone nyíltan beszél arról, hogy a Formula-1 nem jó irányba halad, így mindenképpen változtatásokra van szükség a sport életében – Todt szerint azonban ezt nem a nyilvánosság előtt kellene tennie: „El tudják képzelni, hogy valaki elmegy megnézni egy filmet a moziba, ha a rendező azt mondja, hogy „ez egy sz*r”? Ha el akarsz adni egy terméket, a kritikáknak belülre kell irányulniuk, nem kívülre. Újra pozitív képet kell mutatnunk a Formula-1-ről.”

 Ecclestone_Todt



Todt hozzátette, nyilvánvalóan ők is gondolkodnak azon, hogy hogyan lehetne népszerűsíteni a sportot – egyetért néhány módosító javaslattal, hiszen ő is úgy gondolja, hogy a motorokkal kapcsolatban is módosítások szükségesek. „Olcsóbbá és hangosabbá kell tennünk őket. És nem történhet meg, hogy egy csapatnak nehéz beszereznie. Ezen kívül a hibrid motor egyike a legjobb dolgoknak, amit a Formula-1 elért.”

Az elnök célja, hogy minél több gyártó vegyen részt a királykategóriában, ezért mindent meg fognak tenni a jövőben, hogy vonzó céljává váljanak a nagy cégeknek. „Az Audi belépése fantasztikus lenne a sport számára. Fejlett technológiájuk van, kezdettől fogva azon lennének, hogy versenyképesek legyenek. Biztos vagyok benne, hogy ha vonzóbbá tennénk a bajnokságot, jó üzletemberekként nem tudnák elképzelni, hogy ne vegyenek részt a Formula-1-ben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: