DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Tényleg csatlakozhatott volna Alonso a Mercedeshez?

A spanyol F1-es világbajnok nemrég árulta el, hogy még 2014-ben, a Ferraritól távozóban megkísérelt helyet cserélni Lewis Hamiltonnal. A Mercedes elmondta, mennyire volt valós a lehetőség.

Fernando Alonso a 2015-ös szezonban érkezett a McLarenhez, miután elhagyta a Ferrarit. A spanyol pilóta azonban a Cadena SER rádiónak elárulta, tárgyalásban állt a Mercedesszel is: menedzsmentje segítségével azt szerette volna elérni, hogy megkaparintsa Lewis Hamilton ülését, a brit pedig a Ferrarihoz igazoljon az ő megüresedett helyére. Alonso bevallása szerint lehet, hogy Hamilton nem is tudott az egészről, a terv pedig azért hiúsult meg, mert a Scuderia akkor még ragaszkodott meglevő versenyzőjéhez, bár végül Sebastian Vettel váltotta őt.



A sajtó felkereste a Mercedest is, adják elő saját álláspontjukat a történtekről. Talán nem meglepő, hogy Toto Wolff szavai eltérnek a spanyol rádióban elhangzottaktól.

„Óvatosnak kell lennünk azzal kapcsolatban, ami a médiában hangzik el” – jelentette ki Wolff, aki elismerte, hogy Alonso próbát tett a csapatnál, a szándék azonban csak egyirányú volt. „Volt érdeklődés a hozzánk való csatlakozást illetően, de akkoriban Lewisszal álltunk tárgyalásban. Közöltem Fernandóval, hogy amíg Lewisszal egyezkedünk, nem fogunk senki mással beszélni. És ehhez tartottuk is magunk.”

A Sky Sports egyébként már tovább is gondolta a 2014 végi próbálkozást, és azt a kérdést szegezték Hamiltonhoz, mit szólna hozzá, ha jövőre – Nico Rosberg szerződése ugyanis lejár – tíz év elteltével ismét Fernando Alonso csapattársa lenne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: