DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Haasnak nincs ideje gyorsköröket futni

Már biztos, hogy nem lesz tökéletes az újonc Haas felkészülése a szezonnyitó előtt, amiben nagy szerepet játszik az is, hogy a tesztek második hetén már jóval több probléma hátráltatja őket.

Sokakat meglepett, hogy Romain Grosjean és Esteban Gutierrez kezei alatt többnyire zavartalan bemutatkozó napokat teljesített az amerikai istálló Barcelonában, ezen a héten azonban már nem fenékig tejfel az életük. Kedden és szerdán nagyrészt a turbó meghibásodása miatt alig tudtak érdemi munkát végezni, és noha csütörtökre ezt a problémát helyrehozták, ezúttal a pályán rakoncátlankodik az autó, amely felett kétszer is elvesztette az irányítást Romain Grosjean.

CcoTJQmXEAE9n3h



„Blokkoltak az első kerekeim és egyenesen kicsúsztam, de szerencsére éppen megálltam a fal előtt. Az ebédidő alatt így várt a csapatra egy kis tisztítás, most pedig megpróbáljuk megérteni, hogy mi is történhetett” - mondta még a délelőtti szakasz végén történt esetről, amit két órával később egy újabb követett.

Az eddigi köridők alapján a Haas képes lehet csatázni néhány középcsapattal már a kezdetektől fogva, ám az autó nyers tempójára egy ideig még nem fog fény derülni, a debütáló istállónál ugyanis a megbízhatóság garantálását minden más fölé helyezik, így a tesztek alatt nem is láthatunk tőlük gyorsköröket.

„További hosszú etapokra van szükségünk, hogy megbizonyosodjunk róla, mely elemek nem elég strapabíróak. Jó lenne időmérős köröket is futni, de ez esetünkben majd csak a melbourne-i harmadik szabadedzésen fog megtörténni először” - közölte a tényeket Grosjean.

„Nem segíti a helyzetünket, ha a rendelkezésünkre álló nyolc napból kettőt ki kell hagynunk, így most próbáljuk utolérni magunkat. Új csapat vagyunk, így még sokat kell tanulnunk. Néhány területen még rengeteget javulhatunk, de sok minden tekintetében már a többiek szintjén állunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: