DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Ricciardo: Akkor érdekel a Ferrari, ha a legjobb

Az év végén több élcsapatnál átigazolások történhetnek, Daniel Ricciardo pedig nem zárja ki a lehetőséget, hogy a Ferrarinál folytassa: de csak akkor, ha győztes autót kap tőlük.

A Red Bull ausztrál versenyzőjét már tavaly is szóba hozták a Ferrarival, mielőtt Kimi Raikkönen szerződését meghosszabbították. Egy korábbi nyilatkozatában maga is elismerte, 2016 végén alaposan felkavarodhat az állóvíz, hiszen a finn versenyző mellett Nico Rosberg Mercedes-kontraktusa is lejár, nem beszélve sajátjáról: Ricciardo nem ellenkezik a Maranellóba igazolás lehetősége ellen.



„Azt hiszem, ugyanezt kérdezték egy éve is” – mondta a Sunday Age lapnak. „Nyilvánvaló, hogy az én nevem is bedobták másokéval együtt, amikor a Ferrari nézelődött. Igaz, hogy egy ponton be akarsz ülni egy győztes autóba, hogy legyen esélyed. Hogy egy napon a Ferrari lesz-e az, nem tudom megmondani.”

„De nem fogok hazudni, biztos vagyok benne, hogy a versenyzők 90 %-a gyerekként követte a Ferrarit, mert összetartozik a Formula-1-gyel. Ez egy érdekes dolog, de csak akkor érdekes, ha az övüké a legjobb autó” – beszélt a Ferrari különös vonzerejéről Ricciardo, akinek ereiben szintén olasz vér csörgedezik: apja és anyai nagyszülei egyaránt a mediterrán országból vándoroltak ki Ausztráliába.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: