DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

McLaren: Egyelőre nem célunk a dobogó

A győzelmek és a dobogós helyezések csak később kerülhetnek a reális célok közé, árulta el Eric Boullier, a McLaren F1-es versenyigazgatója – egyelőre a folyamatos fejlődést kell elérniük.

Boullier szerint a McLaren jó irányba halad, ugyanis a tavalyi sikertelenségek után a csapat eddigi teszteredményei pozitív képet mutatnak. „A tavalyi fő problémánkat biztosan megoldották” – nyilatkozta. „Ennek ellenére nem vagyunk a Ferrari vagy a McLaren teljesítményszintjén, még sok munka áll előttünk.”

 Boullier



A McLaren-főnök hozzátette, eddig kiválóan haladnak a tesztprogrammal, a Hondának is sikerült előrelépéseket tennie, és a gyakorlati eredmények is ezt bizonyítják. „Az előző évi nehézségek után az első teszthét arról szólt, hogy vezethessünk. Sok mindent kellett megvizsgálni az autóban. Novembertől az első tesztig csak a szimuláció volt számunkra elérhető, de ez különbözhet a valóságtól. Most a valóság visszatér a rendszerbe.”

„Tudjuk, hogy hol állunk, s azt is, hova vezet az utunk. A második teszt érdekes lesz, mert mindenki versenyszimulációt fog végezni. Aztán majd meglátjuk, hogy hol vagyunk a sorban” – folytatta.

A francia elmondta, a McLaren egy győztes csapat, így hosszú távú céljaik között nem is szerepelhet más – egyelőre azonban nem szabad túl nagy nyomást helyezni a dolgozókra, így a folyamatos előrelépésre törekednek. „A McLarennél minden a győzelemről szól. Ha nem nyerünk, akkor feladtuk. Addig, amíg a helyes irányba teszünk előrelépéseket, és ezek nagyobbak, mint az ellenfeleinké, addig a helyes úton vagyunk. Ebben a szezonban még nem kell győznünk, dobogós helyek sem kellenek, mert ez túl korai lenne. Ha túl magasak az elvárásaink, elbukhatunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: