DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Mexikóban Austin talpraállásáért szorítanak

Mexikó visszatérése óriási siker volt 2015 őszén, ezzel szemben az USA Nagydíjnak helyet adó Austin pénzügyi problémákkal küszködik - a déli szomszéd bízik a texasi város helyzetének javulásában.

Ki hallott már ilyet? Hogy Mexikóban azon izgulnak, vajon az USA egyik államának sikerül-e túllendülnie az anyagi problémákon? Bizony, ha F1-ről van szó, ez a helyzet, hiszen amíg a legnagyobb közép-amerikai országban a sportág régóta nagy rajongótáborral rendelkezik, addig az F1 Egyesült Államokban számtalan módon próbálta már megvetnie a lábát.



Austinnal úgy tűnt, hogy sikerülni fog: van egy, kifejezetten az F1 számára épített pálya, idén csatlakozott a mezőnyhöz a Haas, sőt, tavaly egy amerikai pilóta is versenyezhetett a COTA-n, Alexander Rossi személyében. A 2015-ös futam után azonban kiderült, hogy anyagi problémák fenyegetik a verseny jövőjét, hiszen a texasi kormányzat meghúzta a nadrágszíjat, és egyötödével csökkentette az Austint illető juttatásokat.

Egyelőre tehát még az sem biztos, hogy az USA Nagydíjat megrendezik-e október 23-án. A tervek szerint az USA és Mexikói Nagydíjak között a jövőben mindkét fél számára előnyös, kereskedelmi szerződés is létrejött volna - tavaly mindössze egy hét választotta el a két futamot egymástól, és idén is így lesz, feltéve, ha Austinban biztosítják a verseny megrendezésének költségeit.

„Nehéz pillanatokon mennek most keresztül, és rengeteg egyéb elfoglaltságuk van, mielőtt olyan dolgokra gondolnának, mint például a kereszthirdetés” - nyilatkozta Rodrigo Sanchez, a Mexikói Nagydíj marketing-igazgatója a Sport Business Daily Globalnak. „Remélhetőleg túl tudnak jutni ezeken a problémákon, és ismét sikeres nagydíjat rendeznek majd az Államokban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: