DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Raikkönen: Nagy potenciál van az új Ferrariban

A finn F1-es világbajnok szerint jobbnak érzi az idei autót a tavalyinál és nem aggasztja a Mercedes rengeteg megtett köre sem - úgy véli, hogy amit kell, azt ők is elvégzik.

Az első hivatalos Formula-1-es teszt után aligha bánkódhat a Ferrari, hiszen a négy napból hármon is az első helyen végeztek - az első kettőt Sebastian Vettel, a negyediket pedig Kimi Raikkönen zárta elsőként. Az egyetlen fennmaradó tesztnapon Raikkönen technikai hibája hátráltatta a csapatot, de a finn szerint az új SF16-H így is megmutatta, hogy mekkora potenciál rejlik benne. 

Raikkönen



"Megvannak az első érzéseim az autóval kapcsolatban és biztos vagyok benne, hogy nagy potenciál rejlik benne. Jobbnak érzem, mint a tavalyi csomagot és pontosan ez volt a cél. Nagyon korán vagyunk még, sok beállításai munkát nem végeztünk el egyelőre, de biztos vagyok benne, hogy tudunk fejlődni, úgyhogy egyszerűen végezzük a munkánkat" - nyilatkozta a Ferrari 2007-es világbajnoka.

A szerda délelőtti technikai problémával kapcsolatban sem aggódik Raikkönen, ahogy a Mercedes rengeteg megtett köre miatt sem - úgy véli, hogy mindenki a saját munkáját végzi.

"Miért kellene aggódnom? Ez egy dolog, amit valami más végez, mi pedig a saját dolgunkat végezzük. Magától értetődően mi is szerettünk volna több kört megtenni, hiszen a hiba majdnem egy teljes napot elvett a kettőből. De ez a teszt része és készülünk a versenyekre. Ha vannak problémák, amiken változtatni kell, vagy ki kell valamit próbálni, meg fogjuk tenni. Biztosnak kell lennünk abban, hogy jó pozícióban leszünk akkor, amikor jönnek a versenyek" - zárta gondolatait Raikkönen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: