DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton: Nők és zene, ez kell az F1-be

A világbajnoknak sajátos elképzelése van, hogyan változtasson a Formula-1 vonzerején: a versenyzés helyett a show-elemekhez nyúlna. Példája a Super Bowl.

Örök kérdés, hogyan lehetne népszerűbbé tenni az autóversenyzés királykategóriáját. A döntéshozók a műszaki és sportszabályzat változtatgatásával próbálják megtalálni a tökéletes receptet: 2017-ben jelentősen módosulnak az autók, az időmérő menete pedig már ebben a szezonban változik. Lewis Hamiltonnak azonban – aki nem szimpatizál az új szabályokkal – más elképzelése van, ha a „javítani a show-n” kifejezést hallja.

„Az F1 egy show, melynek rajongóit lenyűgözi a küzdelemből fakadó energia. Biztos, hogy ők is szeretnék ugyanazt megélni, amit mi élünk meg, de ez természetesen csak egy illúzió, mint amikor az űrhajósokat nézzük. Egyikünk sem fog soha az űrbe eljutni” – magyarázta költői képpel a formula1.com-nak adott interjúban Hamilton.



„Mi is emberi lények vagyunk, akárcsak ők, mégis úgy tűnhet, valamiféle magasabb fajba tartozunk. Ettől lesz belőle show. Mire lenne szükség? Sok gyönyörű nőre, zenére, fellépő zenekarokra. Egy nagy látványossággá kellene tenni az egészet, amilyen a Super Bowl” – hozta fel példaként az amerikaifutball-bajnokság (NFL) döntőjét, amelyet első kézből ismer, néhány hete ő is részt vett az idei kiadáson.

Ugyanebben az interjúban kitért a Nico Rosberggel való ellentétre is, amelyről egyesek úgy gondolják, csak a média nagyítja fel. „Valóban ott van. Igazából azonban egy kicsiny tűz, amelyre mindenki igyekszik olajat önteni, hogy nagyobbnak tűnjön. Természetesen néha én és Nico is olajat öntünk rá, nem szándékosan, attól függően, ki nyeri a versenyt. Tehát a versengés valódi. De remélem, nem csupán ’Lewis és Nico show’ lesz az idei év, bízom benne, hogy a Ferrari is csatlakozik hozzánk” – magyarázta a 31 éves brit pilóta. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: