DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Haryanto: Igenis tehetséges vagyok

Még első tesztnapját sem teljesítette az F1 első indonéz pilótája, de máris beskatulyázták a fizetős versenyzők körébe. Reméli, hogy a szezon során pontokat szerezhet.

A 2016-os év három újonc versenyzőjének egyike Rio Haryanto, aki a szintén debütáló DTM-bajnok Pascal Wehrlein csapattársa lesz a Manor színeiben. Nem titok, hogy az indonéz versenyző 15 millió dollár ellenében kapta meg ülését, amelyet részben az indonéz kormány, részben az állami olajvállalat, a Pertamina biztosította számára. Legutóbb a Manor másik esélyese, Alexander Rossi beszélt arról csalódottan, az indonézek megduplázták ajánlatukat, hogy biztosan Haryantóra essen a választás. A 23 éves pilóta legutóbbi nyilatkozatában kiállt magáért:



„Mindig is a Formula-1 volt a célom. Ahhoz, hogy ide eljussunk, nem csupán a támogatás szükséges, de jól is kell teljesíteni. Tavaly erős szezonom volt a GP2-ben, és azt hiszem, az volt a kellő löket az F1-be kerüléshez” – mondta Haryanto, aki 2015-ben három futamot nyert az utánpótlás-szériában, így lett negyedik a bajnokságban. Korábban a GP3-ban és AutoGP-ben is győzelmeket szerzett.

„Új emberek érkeztek, akik sok tapasztalattal rendelkeznek. Remélem, hogy ez az év nagy lépés lesz a Manor számára” – beszélt a tavalyi sereghajtónál történt változásokról. „Mind tudjuk, hogy a csapat célja most az, hogy a középmezőny tagjai között legyen. Ha lesz bármiféle lehetőség pontokat szerezni, akkor egyértelműen pontokért hajtunk majd. Alig várom, hogy meglássam, milyen érzés az autót vezetni, összehasonlítva azokkal, amelyeket korábban próbáltam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: