DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Force India: Mindent vagy semmit?

Úgy tűnik, hogy a Sahara csak akkor tud megválni a tulajdonrészétől, ha Vijay Mallya is ezt teszi - ebben az esetben teljesen új kezekbe kerülhet az F1-es csapat.

Amint arról korábban már beszámoltunk, a Sahara eladná 42,5%-os részét a Force Indiából - a névadó szponzor azonban úgy fest, hogy nem fog könnyen vevőt találni.

"Nem hiszem, hogy bárki is fizetne százmillió fontot, eurót vagy dollárt egy F1-es középcsapat 42,5%-áért" - nyilatkozta a korábban a Jordannél, a Jaguarnál és a Red Bullnál is marketingesként dolgozó Marc Gallagher.

Hülkenberg Force India



 

A Sahara 2011-ben százmillió dollárért vette ezt a tulajdonrészt, ám ugyanennyi van Vijay Mallyának is és a hírek szerint akkor lehet reális az eladás, ha ő is megválna legalább egy részétől - csak akkor van értelme F1-es csapatba fektetni, ha a vevő többségi tulajdonba kerül.

"Ha csak nem tisztán szponzorként akarod csinálni, akkor te akarod átvenni az irányítást is. A legtöbb szponzor nem akar társtulajdonos lenni" - nyilatkozta a Reutersnek Finbarr O'Connell, a Caterham adminisztrátora. A teljes eladásra azonban mutatkozik esély, hiszen Mallya már betöltötte hatvanadik életévét és úgy nyilatkozott, hogy itt az idő lelassítani, élvezni az életet - ha hajlandó kiszállni a Force Indiából, akkor jóval könnyebb lenne eladni a Sahara részét is. Így vélekedik Bernie Ecclestone is, aki szerint Mallya valószínűleg ki akar már lépni, ráadásul azt nyilatkozta, hogy ha megfelelő ajánlatot kap egy F1-es tulajdonos, akkor eladja a csapatot, mert ez a jó döntés.



 



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: