DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Most már tényleg van egy pilótája a Manornak

Német források már biztosan állítják, hogy 12 nappal az előszezoni tesztek kezdete előtt végre leszerződtetett egy versenyzőt a Manor.

A Bild közölte ugyanis, hogy a Mercedes-protezsált Pascal Wehrlein hosszas huzavona után végre odafirkanthatta aláírását a Manor fejlécével ellátott versenyzői szerződésre. A hír nem nevezhető meglepetésnek, hiszen az elmúlt hetek során a találgatásokat és bennfentes információkat olvasva is egyre nőtt és nőtt a német esélye arra, hogy ő legyen a befutó.

Dppi_00115006_130



Wehrleinnal biztos minőséget kaphat a Manor, hiszen a 21 éves pilóta amellett, hogy a Mercedes saját nevelése, már F1-es tapasztalattal is rendelkezik az előző évek tesztjeiről, nem mellesleg pedig ő a DTM címvédője is. Egyetlen „aprócska” gond, hogy a németnek közel sincs annyi pontja az elmúlt három évben elért bajnoki helyezései alapján, amelyek garantálnák neki a Formula-1-es szuperlicenszet. Az idei évtől érvénybe lépett szabály szerint ugyanis csak az ejtheti meg debütálását a királykategóriában, aki a vonatkozó táblázat szerint 40 ilyen pontot összegyűjtött, Wehrlein azonban a DTM tavalyi megnyerése és az ugyanitt tavalyelőtt elért összetettbeli 8. helyezése révén csak 16 pontot tud felmutatni. A jelek szerint azonban ez mégsem akadály az FIA-nál, akik így az első adandó alkalommal kivételt tehetnek a szabály alól.

Persze Werhlein hivatalos bejelentésére is várnunk kell még, de ha az ő helyét biztosra is vesszük, egy ülés még mindig szabad a csapatnál. Erre, a 2016-os szezon utolsó ülésére pedig talán egy másik újoncnak, Rio Haryantónak van a legnagyobb esélye, de a hírek szerint Alexander Rossi sem került még ki a képből.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: