DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Honda nyolc motort visz az első F1-es tesztre?

Több rivális is úgy véli, hogy idén nagyot fog előrelépni a Honda motorja, de a japán F1-es gyártó úgy fest, hogy egyelőre semmit nem bíz a véletlenre - nyolc motort visz az első tesztre.

Az előző szezonban gyenge és megbízhatatlan is volt a Honda motorja, így hiába volt a McLarennek két világbajnok pilótája Fernando Alonso és Jenson Button személyéjében, egész évben csak szenvedett az istálló.

Alonso-dppi



Spanyol források szerint az idei szezonra a lóerőhátrányt sikerül kiküszöbölni, a tavalyi hibákért felelős elektromos rendszert kijavították - az a hír azonban semmiképp sem biztató, hogy - a spanyol Marca szerint - az első barcelonai tesztre rögtön nyolc motort visz magával a gyártó. Ha az erő meg is lesz, de ugyanolyan megbízhatatlan marad az erőforrás, sokkal nem jut előrébb a McLaren - mindenesetre úgy fest, hogy egyelőre felkészülnek a legrosszabbra.

A riválisok egyébként szinte kivétel nélkül komolyan számolnak idén a McLaren-Hondával és úgy vélik, hogy nagyot fognak javulni Alonsóék - az biztos, hogy van honnan előrelépni. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: