DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Az F1 élmezőnyébe kerülhet a Toro Rosso?

Carlos Sainz Jr. szerint ő és Max Verstappen nagyon hasonló adatokat produkál, egymás teljesítményét javítják és szerinte nagyobb megbízhatósággal és a Ferrari-motorral előrébb léphetnek idén.

Carlos Sainz Jr. szerint a Max Verstappennel való egymás elleni csatájukból profitálni fog a Toro Rosso és ez a versengés segíti hozzá a csapatot a jobb eredményekhez. Az újonc szezonjukban Verstappen volt a jobb, Sainz többször volt peches és többször esett ki, de mindketten azonnal letették a névjegyüket a királykategóriában.

"Tudtam, hogy Max kész van a Formula-1-re. A 2015-ös szezon előtt azt mondtam, hogy egy hajóban evezünk, mindketten keményen fogunk küzdeni." - nyilatkozta Sainz az Autosport.comnak. "Soha nem volt még olyan csapattársam, akivel ennyire hasonlóak lettek volna az adataink, mint most, minden kanyarsebességünk közel azonos, minden nagyon hasonló. Tanulunk egymástól, nyomás alá helyezzük egymást és ez az, ami hozza a jobb eredményeket - ez jó a csapatnak."

Sainz-Toro Rosso-dppi



Sainz reméli, hogy a tavalyi hibáikat sikerült kijavítaniuk és a Ferrari-motortól is javulást, stabilitást vár.

"Nagyon fontos a téli szünet. Ekkor van lehetőséged kielemezni, hogy mit is csináltál eddig, értékelni az adatokat és az új szezonra erősebben, felkészültebben érkezel. Korábban egy év alatt nagy lépéseket tudtam megtenni, úgyhogy most is ezt próbálom csinálni, nagyot lépni előre és annyit tanulni, amennyit csak lehetséges."

A fiatal pilóta azt is megfogalmazta, hogy hova várja magukat 2016-ban. "Nagyobb megbízhatósággal és a Ferrari-motorral úgy gondolom, hogy oda érhetünk a legjobb nyolcba, talán a legjobb hatba is, de a legjobb tízbe mindenképpen."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: