DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Renault: az aerodinamika még most is fontos az F1-ben

Bob Bell szerint meg kell találniuk a megfelelő embereket, mert sok hiányos részlegük van - ezek közül is kiemelte az aerodinamikát, úgy véli, hogy ez még most is kritikus pont a Formula-1-ben.

Bob Bell, a Renault technikai főnöke szerint a Formula-1-be visszatérő istállónak az aerodinamikába kell a legtöbb pénzt ölnie ebben a szezonban. Elmondta, hogy a Lotus nagyon sok embert veszített több területen is és az ő dolguk most, hogy ezek a számok újra megfelelőek legyenek.

Renault-dppi



"Nem számít, mennyire vagy okos. Okosnak kell lenned és meg kell lennie az erőforrásodnak is, mindkettőre szükséged van. Pontosan tudjuk, hogy mit kell tennünk, óvatosnak kell lennünk és realizálnunk kell, hogy ez nem fog egyik napról a másikra megtörténni. Idő kell ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelő embereket, de újra fel kell építenünk a szakember-gárdánkat."

Bell a több hiányos területből is kiemelte az aerodinamikát, szerinte ez most a legfontosabb.

"Ha bár a motorok teljesítménye ma a legdominánsabb, az aerodinamika továbbra is kritikus részleg. Itt dől el, hogy mennyire lesz stabil a karosszériád és mi nagy erőt szeretnénk fektetni ebbe a területbe."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: