DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Ferrari szimulátorában tesztelik a Haast

Az olasz istálló teljes körű segítséget nyújt az újonc F1-es csapatnak, így Roman Grosjean Maranellóban próbálta megtalálni a Haas alapbeállításait.

A Ferrari minden létező segítséget megad az újonc amerikai csapatnak a fejlesztéshez, a Haas pedig ezeket ki is használja, hogy az első barcelonai tesztre már a lehető legjobb állapotban érkezzenek. Ennek megfelelően Roman Grosjean az olasz istálló maranellói szimulátorában tesztelte az új autót.

Grosjean-dppi



"Az első benyomások jók" - nyilatkozta a francia pilóta a L'Equipe-nek. "Persze mint minden új autónak, ennek is vannak még gyerekbetegségei, a turbóval, vagy az energia-visszanyerő rendszerrel, de ha sikerül az alapbeállításokat megtalálnunk, lesz lehetőségünk haladni. Egyelőre ezeken dolgozunk, a fék és a gáz beállításain, a diffenreciálművön, a felfüggesztésen és az aerodinamikán is."

Természetesen legyen bármennyire pontos is egy szimulátor, nem tudja tökéletesen megmutatni, hogy hogyan fog viselkedni az autó élesben, a pályán - de az alapokat mindenképp megadhatja. "Ha a szimulátorban elvégzett munka kifizetődik, úgy gondolom, hogy meglesz az autó alapja" - tette hozzá Grosjean.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: