DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Gene Haas elárulta, mivel fog telni első szezonjuk

Az amerikai gárdánál kevesebb olyan újonc csapat akadt az F1 utóbbi időszakában, amely ennyi időt tölthetett felkészüléssel - a tulajdonos szerint azonban rájuk fér még a tanulás.

Azt persze senki sem vonja kétségbe, hogy a Haasnak van még mit tanulnia az F1-ről, hiszen egy métert sem tettek meg még F1-es autóval, a csapattulajdonos kijelentése inkább arra vonatkozik, hogy a szakma egy része nem tipikus újoncként gondol rájuk, természetesen a ferraris partnerkapcsolat miatt.

Ennek ellenére pont Gene Haas volt az, aki tavaly év végén úgy nyilatkozott, hogy akár a Ferrarit is megszorongathatják majd, de Günther Steiner csapatvezető nemrég sietett cáfolni főnöke szavait, hozzátéve, az amerikai nem is igazán azt mondta, amit a média kihallott belőle.



Mindenesetre tény, hogy az újoncnak lesz mit elsajátítania a sportágról. „Folyamatosan szeretnénk tapasztalatot gyűjteni, hiszen úgy vágunk bele ebbe a kalandba, hogy nem igazán tudjuk, milyen is valójában” - nyilatkozta Haas a Sports Business Daily-nek. „Csak ülhetnénk a babérjainkon, és nézhetnénk, hogy a többiek mit csinálnak, de nem erről lesz szó.”

Haas jól tudja, hogy alapos felkészüléssel sem lehet kiküszöbölni néhány olyan hibát, amely okvetlenül is előfordul majd a szezon során, sőt, inkább ezekből is tanulni akar. „Szerintem elég jól felkészültünk, és jól fogunk teljesíteni, de oda kell figyelni a tanulásra is. Figyelnünk kell a többiekre, és kihívást jelent majd, hogy jól teljesítsünk.”

„Biztos vagyok benne, hogy számtalan hibát fogunk elkövetni, de ki kell őket javítanunk, hogy megfelelően felkészüljünk minden egyes versenyre. 21 futam teljesítése után egy egész szezon lesz mögöttünk, a jegyzetfüzetünk pedig tele lesz minden fontos tudnivalóval - ezt követően pedig még jobban tudunk majd teljesíteni” - tette hozzá Haas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: