DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
F1

Februárban döntenek az USA Nagydíj sorsáról

Bobby Epstein, az austini Circuit of the Americas versenypálya elnöke február végéig bejelentést tesz arról, hogy mi lesz az idei F1-es szezon USA Nagydíjának sorsa.

Epstein novemberben jelentette be, hogy veszélybe kerülhet a versenyhétvégéjük sorsa, miután Texas állam kormányzata jelentős mértékben csökkentette a futam megrendezésére szánt támogatási összeget. Az elnök ekkor valós kétségeinek és aggodalmának adott hangot, így továbbra sem született egyértelmű döntés arról, hogy lehetőségük lesz-e a helyszínre hívni a Formula-1 mezőnyét.

 USAGP



Ecclestone korábban úgy nyilatkozott, biztos benne, hogy a problémákat sikerül orvosolniuk, és Austinnak nem kell kikerülnie a versenynaptárból. Az Autosport kérdésére, mi a véleménye az üzletember reakciójáról,  Epstein így felelt: „Osztozom az optimizmusában. Mindannyian azt akarjuk, hogy így legyen, és ha általában ez a vélekedés, akkor mindent meg tudunk oldani. Ezen a ponton semmit nem tudok megerősíteni, de biztosan történik valami a következő 30 napban. Választ fogunk kapni február végéig.”

 

A kormány azért csökkentette a támogatás mértékét, mert úgy gondolják, hogy a nagydíj nem a várt gazdasági hatásokat hozta a térségben – az USA Nagydíjat azonban tavaly erős viharok zavarták meg, amelyek visszatartó tényezők lehettek abban, hogy a rajongók kilátogassanak a helyszínre. Az elnök szerint éppen ezért nem lehet okuk panaszra: „Büszkék vagyunk arra, amit elértünk itt” – nyilatkozta.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: