DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Továbbra sincs döntés az Olasz Nagydíjról

Még mindig folynak a tárgyalások a szervezők és Bernie Ecclestone között az Olasz Nagydíj jövőjével kapcsolatban – a felek a rendezési díjról nem tudnak megegyezni.

Nemrégiben olyan hírek keltek szárnyra, melyek szerint veszélybe került a történelmi jelentőségű Olasz Nagydíj jövője, mivel a pálya financiális gondokkal küszködött. Később azonban megoldódni látszódtak a problémák, ugyanis az olaszországi autóklub (ACI) bevételét átcsoportosították a nagydíj rendezésére, így Ecclestone kedvező ajánlatával együtt már úgy tűnt, nincs veszélyben az olasz verseny rendezése.

 Monza



Az olasz Autosprint című lap szerint azonban megegyezés továbbra sem született, ugyanis a pénzügyekről továbbra is tárgyalnak a felek. Az olasz autóklub elnöke, Angelo Sticchi Damiani úgy nyilatkozott, nincsenek problémák, hamarosan aláírják a papírokat. „Nagyon közel állunk ahhoz, hogy lezárjuk és aláírjuk a megállapodást, habár még néhány részletet pontosítanunk kell”- mondta az üzletember.

 

A hírek szerint a pálya 20 millió dollárt ajánlott fel évente a verseny rendezési jogáért, ám Ecclestone 28 millió dollárnál nem adja alább – ez az összeg ugyanannyi, mint amennyit az Osztrák Nagydíj fizet. „Ecclestone 28 millió dollárt kér, ez a szám sokkal magasabb, mint a jelenlegi összeg, de sokkal alacsonyabb annál, mint amit más pályák adnak” – ismerte el Sticchi Damiani. „Baku például 150 milliót fizet három évre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: