DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

Agresszívabb versenyzőt szeretne látni a Renault

A Renault arra biztatja leendő újonc F1-es pilótáját, Jolyon Palmert, hogy ne legyen óvatos a versenypályán, ha támadásról van szó, igenis vegye elő agresszív énjét.

Miután egy évet tartalékpilóta pozícióban töltött a Lotusnál, Palmer lehetőséget kapott a Renault-tól, hogy 2016-ban a gyári csapat színeiben versenyezzen. Alan Permane, az istálló pályaműveletekért felelős igazgatója úgy gondolja, a 2014-es GP2-es bajnok igazán tehetséges, csupán a versenyzési stratégiáján kellene kicsit változtatnia, mégpedig abban, hogy agresszívebben versenyezzen a pályán ellenfeleivel szemben.

 Palmer



„Tavaly nem volt sok lehetősége Jolyonnak arra, hogy tündököljön” – mondta Permane. „Nagyon balszerencsés volt az időjárással, sok első edzést ki kellett hagynia. De jól teljesített, viszont szeretném, hogy ezentúl még jobb legyen, mert talán túl óvatos volt, nem tudom. Nem az a fajta pilóta, aki kimegy a pályára, és minden kanyarban megcsúszik, hogy lássa, mik az autó határai – és hasonlók.”

Permane hozzátette, tudja, hogy Palmer képes arra, hogy keményebben vezessen: „Csak hogy tisztázzuk, nincsenek kétségeim a képességeit illetően. Látva, hogy mit csinált a GP2-ben, hogy milyen gyors volt, milyen jól vezetett, és tudva, hogyan beszélt és gondolkodott a stratégiáról és mindenféle dologról, valamint ismerve a gondolkodását, biztos vagyok benne, hogy rendben lesz.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: