DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

223 lóerővel lehet erősebb a McLaren

Spanyol lapértesülések szerint hatalmas előrelépés várható a Hondánál, hiszen a csapat képes lesz arra, hogy a tél során tavalyi lóerő-hátrányukat ledolgozzák a többiekhez képest.

A McLaren karácsonykor sem állt le a munkával, és azon dolgoztak, hogy a kellemetlenül sikerült 2015-ös évet mihamarabb elfeledhessék a majdani 2016-os eredményekkel. Ehhez pedig nagy erőfeszítések szükségesek, ám úgy tűnik, a wokingiak sikerrel vették az akadályokat, és az idei szezonban akár 223 lóerővel lehet erősebb a Honda erőforrása, mint 2015-ben.

 McLaren



Fernando Alonso maga is meggyőződött arról, hogy mindenki szorgalmasan dolgozik az új autón: „Voltam Japánban látogatóban” – nyilatkozta a spanyol. „Minden dolgozó ott volt. Ez azért jó, mert a problémánkkal meg kell küzdenünk.” A hírek szerint a tavalyi hiányzó 163 lóerőt mára már visszahozta a csapat, így ha a szimulátornak hinni lehet, idén már ezen nem kell mérgelődnie Alonsónak és Buttonnak.

A csapat legnagyobb problémája tavaly az egyenesekben adódott, ám úgy tűnik, ezt a gondot már most sikerült kiküszöbölni. Az As.com információi szerint a McLaren a 163 lóerőt az ERS-rendszer hűtésének javításával érte el, további 60 lóerőt pedig a belső égésű motor javításával próbálnak meg szerezni, így a tavalyi évhez képest összesen 223 lóerős javulást várnak az istállónál. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: