DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Haas: A legjobb pilóták vannak nálunk

A csapat megígérte, hogy az elérhető legjobb versenyzőket szerzi meg, és így is tett. Grosjean tapasztalata és Gutierrez Ferrari-ismerete nagy segítség lesz az első F1-es szezonban.

A 2016-os rajtrácson egy újonc csapat is szerepel, az amerikai Haas istálló, amely két Formula-1-es tapasztalattal rendelkező pilótát igazolt le: Romain Grosjean az elmúlt négy szezon során számos dobogós eredményt is elért, míg Esteban Gutierrez két év versenytapasztalattal rendelkezik, ráadásul egy szezon erejéig a Ferrari tesztpilótája volt.

„Azt hiszen, az igazolás hitelessé tesz minket” – mondta a gpupdate.net-nek Grosjean megszerzése kapcsán Günther Steiner csapatfőnök. „Utólag mondhatja mindenki, hogy persze, hisz csak az történt, amit ígértetek. De előtte mindenki azt hitte, hogy csak ígérünk, és majd leigazolunk egy fizetős versenyzőt. Nem ez történt, keményen dolgoztunk rajta, hogy megszerezzük a legjobb elérhető versenyzőket, és úgy gondolom, Grosjean közéjük tartozik. Tökéletesen illik az elképzelésünkbe. Nem is szerezhettünk volna jobb versenyzőt nála: ahogy mondtuk, egy tapasztalt pilótát akartunk, aki még mindig elég fiatal.”



Bár a csapat érezhetően Grosjeanra támaszkodik, Steiner a korábbi GP3-as bajnok, Gutierrez fontosságát sem becsüli alá: „Van egy fiatal versenyzőnk, aki tapasztalt is a maga két évével, ráadásul a Ferrarinál volt tesztpilóta, ami mindenképp segítség, hiszen a Ferrari motorját és alkatrészeit fogjuk használni. Ismeri a Ferrari módszerét, ami a motor beállításánál különösen fontos lesz. Azt hiszem, azt tettük, amit mindig is mondtunk, az elérhető legjobbakat választottuk ki. Mindannyian tudjuk, hogy a versenyző nagyon fontos, mi pedig rendkívül boldogak vagyunk azzal, amink van.”

A Haas csapattal kapcsolatos hír, hogy az istálló autója átment az FIA kötelező töréstesztjén. A modell leleplezésének időpontját már korábban kijelölték: február 21-én láthatjuk először a legújabb F1-es csapat első járművét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: