DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Verstappen Vettelről vesz példát, nem Hamiltonról

A holland ígéret a négyszeres F1-es világbajnok jó tulajdonságait dicséri, amelyeket ő is elsajátítana, mikor sikeres lesz. Beszélt férfivá válásáról és apja szerepéről is.

Max Verstappen Sebastian Vettel óta a legmeggyőzőbben bemutatkozó Formula-1-es pilóta, jövőbeli sikereit pedig még nagyobb várakozás övezi, mint a német esetében korábban – lehetőségeivel ő maga is tisztában van, amikor olyan nyilatkozatokat tesz, hogy világbajnok szeretne lenni, de nem is egyszer. Mikor Verstappen arról beszélt, kihez hasonlóan akar sikeres lenni, nem a sportágat jelenleg uraló Lewis Hamilton, hanem az említett Vettel nevét mondta.

„Gyors, tiszta, nem tárja ki a magánéletét, nincsenek botrányai, nincsenek aggodalmak a fejében” – sorolta holland versenyző Vettel előnyeit. „Fontos, hogy az ember megtalálja a békéjét, Vettel pedig ezt tökéletesen csinálja. Remélem, emlékeztetni tudom majd magam, hogy honnan is jöttem, és boldog maradok, hogy sikerült a hobbim a munkámmá változtatni. Remélem, hogy megőrzöm a nyugodtságom, és a megfelelő emberek vesznek körbe majd. Ha nem, biztos vagyok benne, hogy apám emlékeztetni fog.”



A De Limburger lapnak nyilatkozva arra is kitért, mi minden változott a múlthoz képest – például az őt körülvevő média tekintetében. „A kormány mögött továbbra is egyedül vagy. A különbség az, hogy a gokartozásról egyetlen ember ír, most azonban ugyanazt 300-szor el kell mondanom.”

Verstappen ráadásul férfivá érett az idény során, és nem csak azért, mert szeptemberben betöltötte a 18-at: időközben megszerezte a közúti jogosítványt, valamint Monacóba költözött barátnőjével. A szezon kezdetén még apjával, Jos Verstappennel osztozott szállodai szobáján. „Akkor még azt hittem, ez a normális. Most viszont már sofőrre sincs szükségem! De az igazat megvallva ezen kívül nem változott sok minden a kapcsolatunkban. Számomra fontos, hogy ő is itt van.”

Jos Verstappen a szezon összes versenyén jelen volt a Toro Rosso bokszában, és ez nem változik jövőre sem – a Le Mans-i 24 óráson indulás terveitől is elállt, mivel egybeesik az azerbajdzsáni F1-es nagydíjjal. „A szerepem lényegében annyi, hogy nyitva tartsam a szemem és fülem, és segítsem Maxot a folyamatos fejlődésben” – nyilatkozta ugyanennek a lapnak az apa. „Sokat tanultam a saját hibáimból, és megpróbálom megmenteni Maxot, hogy ő is elkövesse őket. Ha már nem akarja, hogy ott legyek, egészen biztosan el fogja mondani. De nem hiszem, hogy ez be fog következni. Nagyon sok mindenen mentünk keresztül együtt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: