DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Rosberg: Nehéz hétvégénk lesz a motor miatt

Nico Rosberg a pénteki szabadedzések eredményei ellenére is úgy véli, kemény verseny vár rá az F1-es Abu Dhabi Nagydíjon, miután kénytelen egy régi erőforrással rajthoz állni a hétvége folyamán.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, egy meghibásodás miatt Nico Rosberg kénytelen ugyanazon motorral teljesíteni a komplett idényzáró hétvégét, ráadásul ezzel az erőforrással már korábban is rengeteg kilométert megtett. A Mercedes versenyzőjének eredményein ugyanakkor egyelőre nem látszik, hogy hátrányosabb helyzetben lenne csapattársánál: bár a nappali fényben rendezett első tréninget még Lewis Hamilton nyerte, a másodikon már a német bizonyult a gyorsabbnak. Rosberg ennek ellenére sem túl bizakodó:

Rosberg_Mercedes



„Jól kezdtük a hétvégét, noha Lewis még nem mutatta meg az egykörös tempóját. Nyilvánvaló, hogy van még némi tartaléka. A mai eredmény nem tükrözi a valós képet” – vélekedett az összetett pontverseny második helyezettje, akinek szavait a motorsport.com szakoldal idézi.

„Összességében nehéz dolgunk lesz, mivel egy rettenetesen öreg motorral megyek, miután elvesztettem a negyedik erőforrásomat, a mostanival pedig már rengeteg kilométert mentem, ennek eredményeképp pedig tempót veszítek az egyenesekben. Ennek köszönhetően kemény hétvégére számítok. A kanyarokban kell gyorsabbnak lennem.”

A pályafutása első triplázására hajtó Rosberg elmondta, hogy már Mexikóban és Brazíliában sem volt könnyű dolga, ám az Abu Dhabiban fekvő Yas Marina pályán az előző helyszíneknél sokkal komolyabb jelentőséggel bír a motorerő, így itt igazán hátrányosan érinti majd az agyonhasznált erőforrás.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: