DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kvjat a dobogóra is lát esélyt

A Red Bull is ott van a Mercedes közvetlen üldözőinek sokesélyes különcsatájában a pénteki szabadedzések után, és az energiaitalosok remélik, hogy vasárnapig nem is csúsznak hátrébb a sorrendben, hiszen akkor még valami szép is kisülhet a dologból így az év végére.

Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat a 4. és a 6. leggyorsabbként zárták a napot, hasonló teljesítménnyel, mint a Ferrari és a Force India autói.

„A harmadik helytől lefelé nagyon szorosnak tűnik az állás, szóval szerintem még teljesen nyitott a csata ezért a pozícióért” - bizakodott az orosz, aki eddig még csak egyszer, a Hungaroringen állhatott dobogóra. „Remélem, hogy a küzdelem a továbbiakban is ilyen nyitott lesz, és mi is harcba szállhatunk érte. Apróságokat kell csak kijavítanunk a mai nap után, de ha sikerül, akkor megfelelő helyzetben leszünk.”

Dppi_00115020_225



Ricciardót másokhoz hasonlóan szintén a Force India remeklése nyűgözte le, de az ausztrál szerint még a napot csak 11. és 12. helyen záró Williamseket sem szabad kivonni az egyenletből. Ő is csapattársához hasonlóan látja az erőviszonyokat, bár a dobogó lehetőségét nem szellőztette meg.

„A Force India gyorsnak és meglepően erősnek tűnik. Ami engem illet, én elégedett vagyok az autóval. 95%-ban úgy állunk vele, ahogy szeretnénk, ami jó eredmény egy péntek végén. Persze szombatra a Ferrari és a Williams szokás szerint nagyobbat fognak előrelépni, de remélhetőleg mások nem kerülnek túl közel. Még egy kicsivel többet mindenképpen kihozhatunk az autóból, ha már nem is olyan rengeteget. Ha a legjobb ötbe kvalifikálunk, boldog leszek” - fogalmazott a háromszoros futamgyőztes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: