DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Jövő héten tehet bejelentést a Renault

Úgy tűnik, még mindig várnunk kell arra, hogy a francia márka hivatalosan bejelentse, hogy a Lotust felvásárolva gyári csapatként térnek vissza az F1-ben. Az enstone-i gárda nem sietteti őket.

Már hetek, sőt hónapok óta nyílt titoknak számít, hogy a Renault a szezon végén felvásárolja a Lotust, így a franciák 2016-ban ismét gyári csapatként szerepelhetnek a Formula-1-ben. Szeptemberben már alá is írták a szándéknyilatkozatot, ám hivatalos bejelentés azóta sem történt. Az előzetes hírek szerint erre a mostani hétvégén, Abu Dhabiban került volna sor, Cyril Abiteboul szerint azonban néhány napot még várni kell arra, hogy a Renault bejelentse jövő évi terveit:

Abiteboul_Renault_DPPI



„Annyit mondhatok, hogy nem teszünk bejelentést ezen a hétvégén a Renault rövid- és középtávú terveivel kapcsolatban” – nyilatkozta a motorsport.com hasábjain Abiteboul. „De nagyon úgy tűnik, hogy a jövő hét folyamán megtehetjük a bejelentést. Mindig is azt mondtuk, hogy a szezon után szeretnénk ezt megtenni, az pedig vasárnap ér véget.”

Ez azt is jelenti, hogy a folyamatosan anyagi gondokkal küzdő Lotusnak is várnia kell még egy kicsit, hogy biztossá váljon a jövője. Az enstone-i alakulat főnöke, Federico Gastaldi szerint nem akarják siettetni a Renault-t, az elsődleges céljuk pedig az, hogy sikeresen teljesítsék a hétvégi idényzáró futamot.

„Már ott vannak a Renault emberei a gyárunkban, de ez nem változtat semmin” – utalt arra Gastaldi, hogy már szeptember óta a megállapodáson dolgoznak. „Nekik kell megtenniük a bejelentést. Nem akarjuk sürgetni a Renault-t, mert ez az ő döntésük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: