DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Döntött 2016-os motorjáról a Red Bull!

Eldőlt, milyen motorral áll rajthoz a Red Bull a 2016-os szezonban – erősítette meg Christian Horner csapatfőnök, így már biztosan ott lesznek a mezőny tagjai között jövőre.

A hosszú bizonytalanság után a Red Bull minden kérdést megválaszolhat hamarosan, ugyanis eldőlt, milyen erőforrást építenek majd autójukba a 2016-os szezonban. Konkrét bejelentés még nem született, azonban hamarosan hivatalosan is nyilvánosságra hozzák majd a hírt. „Jövőre egy átmeneti évünk lesz”- nyilatkozta Horner. „Megállapodást kötöttünk egy motorbeszállítóval a következő évre, amelyet remélhetőleg megerősítünk az elkövetkezendő napokban.”

 RedBull



„Ez a fejlődés útja lesz, amit ironikus módon már 12 hónapja is próbáltunk elérni – meglátjuk, hogyan mennek majd a dolgok” – folytatta a csapatfőnök. Miután a Ferrarival, a Mercedesszel és a Hondával meghiúsultak a tárgyalások, a hírek szerint a Red Bull jelenlegi motorszállítójához, a Renault-hoz tért vissza, így minden bizonnyal 2016-ban is a franciák fogják ellátni őket erőforrással.

A Red Bull jelenléte így már biztosnak mondható a következő szezonban, és hosszú bizonytalanság után elkezdhetnek dolgozni annak érdekében, hogy fel tudják venni a tempót 2016-ban. Horner nemrégiben úgy nyilatkozott, már nincs sok idejük arra, hogy felkészüljenek az előszezoni tesztekre, így mihamarabbi döntést sürgetett. Habár a tulajdonos, DietrichMateschitz türelme is elfogyott, most úgy tűnik, mégis sikerült dűlőre jutniuk. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: