DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perez: Mexikót szezonzáró futamként!

A Force India pilótája szerint sokkal jobb ötlet lenne, ha hazai nagydíja helyettesíthetné Abu Dhabit a következő F1-es szezon zárásaként, mert ez volt az idei év "legkülönlegesebb" versenye.

Böngésszük végig az idei versenynaptárt, és emlékezzünk vissza, hogy mely versenyeken volt a legjobb hangulat idén (és most tekintsünk el a Hungaroringtől) - igaz, nem találunk jobbat a Mexikói Nagydíjnál? Talán Interlagos, vagy a mindig lelkes japán drukkerek miatt Suzuka is versenybe szállhat, de a tény akkor is tény marad: Sergio Perez hazájában dugig voltak a lelátók, és aki nem őt (vagy az azon a hétvégén a Haashoz bejelentett Esteban Gutierrezt) éltette, az extázisban drukkolt a többi csapat pilótájának.



A versenyzők, bárhol is végeztek a futam után, mindannyian kiemelték, mekkora élmény volt behajtani az ötvenezer nézőt tömörítő stadionba, és elég csak elképzelni, milyen hangulat lenne itt, ha szezonzáróként a Rodriguez-fivérekről elnevezett pályán dőlne el a világbajnoki cím sorsa. „Szerintem a Mexikói Nagydíjat megfelelő időpontban rendezik” - idézte Sergio Perezt a Motorsport.com. „Ha az év elején lenne, nagyon magas lenne a mérce a többiek számára, mivel egy verseny nívója sem ér fel jelenleg a Mexikói Nagydíjéhoz. Ezért a szezon végére tenném, Abu Dhabi helyére, mert szerintem ez szezon legkülönlegesebb futama.”

Perez annak is örül, hogy a versenynek sikerült megváltoztatnia az emberek Mexikóról előzetesen kialakult képét. „Szuper-különleges nagydíj volt, ahol befogadtuk az emberek szeretetét. Az országom adósai lettünk, a Forma-1 pedig örült, hogy eljöhetett Mexikóba. Ezelőtt az emberek csak mindig a rossz dolgokról beszéltek az országgal kapcsolatban, de most megtapasztalták a valóságot, és változott a véleményük - ez pedig büszkeséggel tölt el engem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: