DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Elkésett a Lotus: nagyon nagy lehet a baj

Bár hivatalosan nem erősítették meg, hogy miért csak csütörtök reggel érkeztek meg Abu Dhabiba, az enstone-i F1-es csapat háza táján egyre súlyosabb anyagi gondok lehetnek – már a fotósnak is tartoznak.

A Lotus számára az idei szezonban már több versenyhétvége is meglehetősen zaklatottan alakult, s most úgy tűnik, hogy Abu Dhabiban sem mennek simán a dolgok. A csapatnak feltételezhetően a legváltozatosabb irányokba vannak adósságai, így például a sajtóoldalukat megnyitva a megszokott képanyag helyet csak egy rövid üzenetet találunk, miszerint további információkért keressük meg James Moyt – ő egyébként az a fotós, aki többek közt Hamilton ellen is kikelt, amikor a bajnok az engedélye nélkül használta egy képét.

lotus_pitwall_d



Az enstone-iakat idén már többször kizárták a garázsaikból, illetve a nekik járó paddock-részről, Abu Dhabiba pedig késve érkeztek meg: miután szerdán még gyakorlatilag semmiféle felszerelésük nem volt a pályán, komoly kérdések merültek fel azt illetően, hogy egyáltalán részt vesz-e majd a szezonzáró hétvégén a bajban lévő istálló. Csütörtök reggel aztán végre megérkezett a Lotus a Yas Marinára, a csapat pedig lázas munkába kezdett – egyelőre nem ismert a késés oka, de nem nehéz kitalálni, hogy az anyagi problémákkal állhat összefüggésben.

A Lotus helyzete egyébként világosan mutatja, mekkora szüksége van a csapatnak arra, hogy a Renault tényleg megérkezzen, s ismét gyári csapattá tegye az enstone-i alakulatot. A tárgyalások régóta zajlanak, s ha minden igaz, bármelyik pillanatban következhet a bejelentés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: