DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
F1

„Rosberg is fejlődött, de Hamilton többet”

Így vélekedik Niki Lauda, aki szerint Rosbergnek nem szabad feladnia, és idén is arra kell törekednie, hogy minden lehetséges alkalommal legyőzze csapattársát, az F1-es világbajnok Hamiltont.

Lewis Hamilton harmadik világbajnoki címét zsebelte be idén, így a tavalyi év után ismét legyőzte Nico Rosberget, ráadásul a két pilóta számos alkalommal keveredett incidensbe a pályán és azon kívül is. Lauda elmondta, mindkettejük sokat dolgozott idén, ám valamiért a britnek jobban összejöttek a dolgok. „Lewis idén sokat javított a hozzáállásán, és Nico is, de ő sokkal kevesebbet. Ezért nőtt a különbség köztük, de sok időt töltöttem Nicóval azért, hogy tartsam benne a harci szellemet és azt erősítsem benne, hogy ne adja fel.”

 Lauda, Wolff



„A kerék-kerék elleni csatákban úgy tűnik, Nico mindig rosszkor van rossz helyen – el kellene gondolkodnia azon, hogy miért van mindig Lewis a jobb pozícióban az első kanyarban.” Rosberg Mexikóban győzni tudott, boldogságát pedig egyáltalán nem titkolta – a német pilóta a pole pozícióból rajtolva nyerte meg a futamot. Hamilton ezt követően úgy nyilatkozott, a csapat célja az volt, hogy társát az élen tartsák.

Sokak szerint Rosberg számára jót tenne, ha csapatot váltana, azonban a csapatfőnök, Toto Wolff nem így gondolja – ha el is gondolkodik ezen a német, bízik benne, hogy akkor is a Mercedesnél marad. „Nem, azt hiszem, Nico jövőre teljes gőzzel harcol majd. Ha nem úgy mennek majd a dolgok, ahogy gondolja, hogy kellene, akkor talán belegondol majd ebbe, de ennek még nincs itt az ideje. És remélhetőleg soha nem is lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: