DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Lotus: Ha valaki távozni akar, hát menjen

Fennáll a veszélye, hogy a Lotust újabb felmondási hullám rázza meg a következő szezon előtt, de az enstone-i F1-es istállónál nem tartanak ennek hatásaitól, és máris az új csapatfelállásra készülnek.

Az alakulatnak legutóbb a 2013-as szezon végén kellett szembenéznie azzal a ténnyel, hogy több kulcsfigurájuk is dobbantott tőlük, köztük olyan rangos pozíciót betöltő személyek, mint Eric Boullier csapatfőnök, James Allison technikai igazgató, valamint világbajnok pilótájuk, Kimi Raikkönen. Akkor annak hatása nem is múlt egy nyom nélkül, hiszen a szabályváltozásokkal megspékelve a Lotus dobogós csapatból a rajtrács hátsó régióiba esett vissza.

Dppi_00115018_687



Az idei szezon végén ugyan nem annyira kilátástalan a helyzetük, hiszen a Renault már a szerződésük véglegesítése előtt mentőövet dobott nekik és a franciák alkalmazottai már el is kezdtek dolgozni a gyárukban, de néhány régi kulcsfigura most is a távozás mellett döntött. Nem csak Romain Grosjean igazol el ugyanis a Haashoz, hanem viszi magával a csapat főmérnökét, Ayao Komatsut is.

Amikor megkérdezték a Lotus helyettes csapatfőnökét, Federico Gastaldit, hogy mire véli az újabb távozásokat, az argentin nem aggodalmaskodta túl magát.

„Ha csapatunk bármely tagja távozni akar, joga van rá. Természetesen hiányozni fognak, hiszen egy csapatot alkotunk. De ez a játék erről szól. Ha a paddockban bárkinek is pénzt ajánlanak, az illető el fog rajta gondolkodni, hiszen mind emberi lények vagyunk” - hangzott a földhözragadt választ.

A váltásra máris készülnek a Lotusnál, hiszen amióta Grosjean bejelentette távozását, a versenyhétvégék első szabadedzéseit minden alkalommal jövő évi helyettese, Jolyon Palmer teljesíti.

„Azért döntöttünk így, hogy minél jobban beleszokjon a csapattal való közös munkába” - magyarázta Gastaldi. „A következő két pénteki első edzésen is ő ül autóba, hogy több tapasztalatot szerezzünk - ő is rólunk, és mi is róla.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: