DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Rosberg: A Mercedes a történelem nagyjai közé lépett

Bár a német F1-es pilóta kiesett a verseny elején, Lewis Hamilton győzelme elég volt ahhoz Szocsiban, hogy a Mercedes zsinórban másodszor is megszerezze a konstruktőri trófeát - Rosberg szerint csapata jó úton halad afelé, hogy minden idők egyik legjobb csapataként emlegessék a csillagosokat.

Az Orosz Nagydíj leintése után néhány óráig még nem lehetett tudni, hogy már Szocsiban elővehetik-e az ünnepi pólókat a Mercedesnél, vagy várniuk kell Austinig, de miután a versenybíróság 30 másodperces büntetéssel sújtotta Kimi Raikkönent, durranhattak a pezsgősüvegek a brackley-iek garázsában. Nico Rosberg a futam nagy részét a bokszból követhette figyelemmel, de ő is tevékeny részese volt a csapat idei hadjáratának - még akkor is, ha a tavalyinál jobban le volt maradva csapattársától.

SNE22342_resize



„Az Ezüstnyíl-projektet egészen a kezdetektől, már 2010 óta figyelemmel követhetem, és hihetetlen, hogy az akkori időszakhoz képest milyen szintet értünk el” - idézte a Motorsport.com az idén eddig három győzelmet szerző pilótát. „Az elején nagyon sok nehézséggel kellett megküzdenünk, de most mi vagyunk a Forma-1 igazi nagycsapata - domináljuk a sportot, és folyamatosan rekordokat döntünk meg.”

„A sportág történetében nem sok ilyen volt még - eszembe jut a McLaren a nyolcvanas, a Williams a kilencvenes, és a Ferrari a kétezres évekből - jó úton vagyunk afelé, hogy csatlakozzunk hozzájuk. Nehéz napokon vagyok túl, de amikor visszatértem a gyárba, és láttam a dolgozókat a világbajnoki győzelem után, visszatért a mosoly az arcomra.”

Amíg Rosberg a csapatot dicsérte, Lewis Hamilton tőle szokatlan módon csapattársát ajnározta - hozzátehetnénk, könnyű mondani, amikor csak két pontra van attól, hogy behozhatatlan előnyre tegyen szert vele szemben a világbajnoki pontversenyben. „Csak annyit szeretnék mondani, hogy Nico nagyszerű csapattárs. Sokkal nehezebb szezonja volt eddig, mint nekem, de végig csapatjátékosként viselkedett, és nincs kétségem afelől, hogy a következő években vissza fog vágni, és kemény csatákat fogunk vívni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: