DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Továbbra is köd fojtogatja Szingapúrt

A helyzet jóval rosszabb, mint a tavalyi futam előtt, jelenleg a célegyenes elejétől a végéig sem lehet ellátni az első éjszakai F1-es verseny helyszínén. Veszélybe kerülhet a Szingapúri Nagydíj.

A Formula-1 világát napok óta a Szingapúrra telepedő szmogos köd tartja izgalomban, mely adott esetben akár a királykategória versenyhétvégéjének megrendezését is veszélybe sodorhatja. Mint arra Kate Walker, az ESPN újságírója emlékeztet minket, tavaly is hasonló hírekről lehetett hallani az Indonézia felől érkező ködfelhőt illetően, de azon túl, hogy húsz perccel el kellett tolni az egyik edzést, semmilyen hatása nem volt a dolognak.

Csakhogy a helyzet most súlyosabb, mint tavaly volt... Hétfő délután a látótávolság 500 méternél is kevesebb volt nappali fényviszonyok közt, ami megakadályozhatja az orvosi helikopter felszállását – s ezzel együtt az edzések, illetve a verseny megrendezését is...

tw_singapore_kod



A levegő szennyezettsége az éves rekordot jelentő 222-es PSI-értéket érte el tegnap, ráadásul a helyzet tovább romolhat a helyi hatóságok szerint, ha a széljárás kedvezőtlen marad, s még sűrűbb ködöt fúj a városállamra Szumátra felől.

Az elmúlt napokban több szabadtéri eseményt is törölni kellett a várost fojtogató köd miatt, s a légiközlekedést sem hagyta érintetlenül a szituáció.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: